Publiczne Liceum Ogólnokształcące nr III z Oddziałami Dwujęzycznymi im. Marii Skłodowskiej - Curie w Opolu

 

Aktualności


Zrób kabaret 2007 czyli III Wojewódzki Przegląd Twórczości Kabaretowej Uczniów Szkół Ponadgimnazjalnych w III LO w Opolu

Tradycyjnie pierwszego dnia wiosny odbył się w naszej szkole Kabareton - już trzeci raz z zaproszonymi do konkursowego przeglądu zespołami ze szkół województwa opolskiego. Laureaci roku ubiegłego - czyli grupa bez nazwy z III LO - poprowadzili brawurowo całe spotkanie, Jury pod przewodnictwem pana Jana Minknera wybrało zwycięzców, cała sala bawiła się świetnie, zwłaszcza podczas występu Gwiazdy kabaretonu - w tym roku spotkanie uświetnił swoimi monologami pan Leszek Kuriata , szef kabaretu "Rżysko". wyniki konkursu:

  • W kategorii kabaretu autorskiego: 1. miejsce "Ostry dyżur", I LO im. Lotników Polskich w Oleśnie, 2. miejsce - ex equo "Publiczna kolejka", PLP nr 2 w Opolu ( ZSO im. Kardynała Wyszyńskiego) oraz "Ostre cięcie" LO im. A. Mickiewicza w Kluczborku, 3. miejsce "Romeo i Julia" ZSZ nr 4 w Opolu
  • W kategorii kabaretu odtwórczego - jak to zwykle bywa, bawi nas to, co już dobrze znamy - zwyciężyli uczniowie Zespołu Szkół Ekonomicznych w Opolu za skecz "Telewizja dobra na ..." a ich showman Łukasz Sowada otrzymał indywidualne wyróżnienie za sceniczny talent. Miejsce 2 przypadło kabaretowi z LO im. KEN z Gogolina m.in. za fantastyczną charakteryzację w skeczu z repertuaru "Konia Polskiego"
  • W kategorii solistów nagród nie przyznano, czekoladę zjadło Jury i konferansjerzy.

Całemu przedsięwzięciu towarzyszyła również Wiosenna Kampania na Rzecz Uśmiechu na co Dzień "Karkowskiego Stowarzyszenia Wiosna po hasłem "Aby dać innym radość, nie musisz być czarodziejem" Dość licznie przybyły opolskie media ( radio, telewizja, prasa) czyli wszyscy potrzebują humoru. Jeden z redaktorów dał się nawet namówić na udział w skeczu "Randka w ciemno", ale nie został wybrany...

 
 
 

Ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.